joomla templates top joomla templates template joomla

Aanvragen die in 2021 werden toegekend:

In mei 2021 werden er 8 activiteiten tassen geschonken aan Saar aan Huis regio Zeeland Midden Noord. Deze tassen gaan de medewerkers meenemen naar hun clienten zodat de mantelzorgers en/of vrijwilligers deze clienten een fijn moment kunnen bezorgen. In de tassen zitten bijvoorbeeld een interactieve hond of kat, een reukspel, oude foto's en boekjes die met name de oudere clienten herinneringen doen terughalen en voor gespreksstof zorgen. 

SOMV en Saar aan huis 4 3  

 

Aanvragen die in 2020 werden toegekend:

In 2020 werden er zes aanvragen gehonoreerd.

  1. een rollator tbv het mobieler zijn tijdens boodschappen doen met de mantelzorger.
  2. een boodschappenwagen/troley om boodschappen te kunnen door de mantelzorger voor een moeder.
  3. een bijdrage voor de aanschaf van een duofiets voor de zorgboerderij en inwoners in Schore.
  4. een bakfiets voor Goes-West
  5. een tuinaanpassing
  6. opklapbare tafels voor het leger des heils.

bakfiets overhandiging

Aanvragen die in 2019 werden toegekend:

In 2019 heeft het bestuur drie aanvragen gehonoreerd.

1: een maandelijkse bijdrage gedurende twee jaar voor het gebruik van een Qwiek up.
2: een fietstas ten behoeve van het boodschappen doen voor de mantelzorger.
3: een duofiets die uitgeleend wordt. De Stichting Maatschappelijk werk en Welzijn draagt zorg voor de uitleen via het KOG.
Inwoners in en om Goes mogen een beroep doen op SMWO om als vrijwilliger en/of mantelzorger de fiets te gebruiken.

Somv.nl

Tevens werd de i-pad, die eigendom is van de Stichting, weer uitgeleend waarna de gebruiker zelf een laptop heeft aangeschaft. Als stichting juichen we dit soort aanvragen toe, vanwege de stimulerende werking om zelf tot aanschaf over te gaan.


1 november 2018 
hebben we een opvouwbare scootmobiel overhandigd aan een mevrouw die veel werk doet voor de LFB. Ze verzorgd regelmatig workshops door het hele land en een opvouwbare scootmobiel was een wens om mee te kunnen nemen in de auto, taxi of bus. Hiermee is ze nog zelfstandiger dan ze al was en kan ze nog meer vrijwilligerswerk uitvoeren dan ze al deed. Omdat deze mevrouw haar grotere scootmobiel niet mee kon nemen en nu in de mogelijkheid is dat wel te doen vond het bestuur dat deze gift op zijn plaats is. Mevrouw was verheugd dat haar aanvraag werd toegewezen en met haar ook haar "collega's" van LFB.

Lfb 01Lfb 02

5 december 2017nemen twee bestuursleden bij SVRZ een nieuwe tafeltennistafel in gebruik samen met bezoekers van de dagopvang in het Erasmuspark. De tafeltennistafel is voor zowel inwoners van het Erasmuspark en hun familie als mensen die binnen lopen uit de buurt, jongeren, ouderen en anderen die met elkaar een potje tafeltennis willen spelen. Het is de bedoeling dat men in beweging blijft, contacten maakt en verbindingen legt met elkaar. De huidige tafeltennis is versleten en daarom heeft het bestuur besloten in te gaan op deze aanvraag.

20 oktober 2017 wordt er per hoge uitzondering €150 toegekend voor een vrijwilliger die samen met een client concerten bezoekt. Omdat het geen individuele aanvraag betreft en het via een organisatie gevraagd wordt ziet het bestuur dit als een waardering en aanmoediging Voor de vrijwilliger die de client begeleidt tijdens de concerten.

12 oktober 2017 wordt er een spoedaanvraag gedaan. Een ernstig zieke mevrouw die eigenlijk in haar bed zou moeten liggen en in haar keuken een beeldscherm en computer heeft staan krijgt van het bestuur een i-pad in bruikleen zodat mevrouw toch kan communiceren met haar zoon vanuit haar bed. De i pad is woensdag 18 oktober bij haar gebracht.

10 oktober 2017 brengen twee leden van het bestuur een bezoekje aan "de inloop" in Wolphaartsdijk. Een initiatief vanuit SVRZ en SMWO die in een huiselijke sfeer op dinsdag de inloop organiseren. Bij de inloop kunnen inwoners van Wolphaartsdijk (en omgeving) elkaar ontmoeten. Tussen de middag kan er gegeten worden, er wordt koffie en thee gedronken en spelletjes gedaan of men zit gewoon gezellig bij elkaar. Vrijwilligers ondersteunen dit project. Bezoekers zijn ouderen of inwoners die nog thuis wonen en het fijn vinden om elkaar te ontmoeten. Het bestuur heeft besloten om de vrijwilligers en bezoekers van de inloop te ondersteunen met twee mooie nieuwe i-pads. Met deze i-pads is van alles mogelijk: recepten opzoeken of andere informatie; spelletjes spelen; communiceren met anderen (kinderen die elders woonachtig zijn) enz enz. Hopelijk leert men ook hoe er gewerkt kan worden met de i-pad. We wensen de bezoekers en vrijwilligers van de inloop veel plezier met de i-pads!

20 april 2017 is er een verzoek ingewilligd voor een dubbele fietstas ten behoeve van een mantelzorger die boodschappen doet voor haar moeder. Voor het opknappen en/of de aanschaf van een tweede hands fiets is ze verwezen naar de Ruilwinkel of de klussendienst van SMWO. We hopen dat mevrouw nog veel nut en plezier zal hebben met de fietstassen en haar moeder op deze manier voorzien zal worden van de nodige boodschappen.

10 april 2017 hebben we een verzoek voor een km vergoeding moeten weigeren, dit paste niet geheel in de werkwijze van SOMV. Echter omdat de betreffende mevrouw heel veel doet voor haar 90 jarige buurvrouw en niet ingeschreven stond als mantelzorgster hebben we per uitzondering een waarderingsbijdrage geschonken van €75. Deze mevrouw heeft zich nu ingeschreven als mantelzorgster bij smwo en kan volgend jaar met haar buurvrouw het mantelzorgcompliment aanvragen. Bovendien kan mevrouw advies en ondersteuning vragen en informatie krijgen over bijeenkomsten enz.

Mevrouw was erg blij met deze waardering.